Hunter Kris

caini de vanatoare

Pensiune in Delta Dunarii

Setter Englez

 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

 

TARA DE ORIGINE
Marea Britanie

NUME ORIGINAL
English Setter

ALTE NUME
Laverack Setter

Armonios. Linii clar conturate. Elegant. Alura libera si armonioasa.
Setterul englez este cel mai vechi tip de Setter britanic. În secolul al XVI-lea, a fost utilizat la vânatoarea de pasari. A fost denumit Laverack Setter dupa E. Laverack, un crescator din Shropshire County care a modificat rasa si i-a adus îmbunatatiri începând din 1825 prin selectarea si împerecherea exemplarelor valoroase. Laverack si-a continuat eforturile timp de 50 de ani, în care se crede ca ar fi utilizat Pointeri(inclusiv Pointerul englez) si Spanieli. Noua rasa a fost recunoscuta de Kennel Club în 1873. Primii Setteri englezi au fost importati în Franta în 1879 iar primul club al rasei a fost fondat în 1891. Alaturi de Epagneul breton, Setterul englez este cel mai cunoscut si mai întâlnit dintre Setteri.

Caracter, aptitudini speciale si dresaj
Viguros, entuziast, plin de viata si rapid, Setterul englez poate vâna pe toate tipurile de teren, dar se potriveste mai bine terenurilor umede, mlastinoase, decât celor uscate. Dotat cu un miros excelent el are o raza larga de cautare si acopera terenul la trap fluid, apropiindu-se de vânat mai mult ca o pisica. Aretul sau este semi-culcat sau asezat pe sol. Sitarii reprezinta una din specialitatile sale. Foarte prietenos, blând, afectuos, cu un caracter bun, el este adesea pastrat ca animal de companie. Necesita un dresaj ferm, dar blând, efectuat cu rabdare.

Întretinere si utilizare
Are nevoie de spatiu si exercitii fizice. Nu îi place sa fie limitat. Necesita periere de doua ori pe saptamâna, si atentie regulata acordata urechilor.

-câine de vânatoare.
-câine de companie.

CAPUL
Lung, clar conturat, purtat ridicat. Craniu oval. Protuberanta occipitala pronuntata. Stop marcat. Bot aproape rectangular. Maxilare puternice. Trufa neagra sau de culoarea ficatului, în functie de nuanta robei. Buze nu prea cazute.

OCHII
De culoarea alunei pâna la brun închis.

URECHILE
Prinse jos, de lungime medie, cazute în forma de pliuri bine conturate pe lânga obraji.

CORPUL
Moderat de lung. Gât destul de lung, musculos, clar conturat, usor curbat, fara salba. Piept bine coborât, adânc, înalt si larg. Coaste bine arcuite. Zona renala larga, puternica, usor flancata. Spate scurt, orizontal.

MEMBRELE
Foarte musculoase. Labe compacte cu degete bine strânse si arcuite.

COADA
De lungime medie, curbata lejer sau în forma de secera. Formeaza franjuri lungi.

ROBA
Începând de la spatele capului pâna la urechi este usor ondulata dar nu cârliontata, lunga si matasoasa. Formeaza franjuri pe membre.

CULOAREA
Alb cu negru(blue belton), oranj cu alb(orange belton), galben citron cu alb(lemon belton), maro cu lab(liver belton) sau tricolor(negru, alb, cu pete de foc sau maro). Toate tiparele sunt lipsite de pete mari(placi) pe corp. Se prefera robele înspicate.

ÎNALTIME
Mascul: 65-68 cm.
Femela: 61-65 cm.

GREUTATE
25-30 kg.

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

www.huntinginromania.com  +40744348950  vanatorulkris@yahoo.com  © copyright Vanatorul Kris